Известен наш доцент направи пиперлив коментар след проведения вот.Вече става прекалено

...
Известен наш доцент направи пиперлив коментар след проведения вот.Вече става прекалено
Коментари Харесай

Доц. Милен Любенов: Честите избори вредят на държавата

Известен наш доцент направи пиперлив коментар след проведения избор.

Вече става прекомерно и честите избори вредят на страната. Тази политческа неустойчивост не може да продължава. Трябва да се откри някаква формула, колкото и мъчно да е. Няма нищо неприятно в един парламент с 4-годишен мандат да има примерно 2-3 разнообразни съдружни държавни управления. Партиите би трябвало да слагат значимите тематики за обществото на масата. Аз считам, че има 50% късмет да се образува държавно управление. 

Това съобщи в предаването " Денят онлайн " по NOVA NEWS политологът доц. Милен Любенов, който разяснява резултатите от предварителните избори на 2 април.  

" ГЕРБ са първа политическа мощ, те ще получат първия мандат и всичко е в тяхното поле. Аз изключвам директна коалиция сред ГЕРБ и Политическа партия - Демократична България. По-скоро считам, че Политическа партия - Демократична България няма да пречат. Може да се откри някаква формула на едно необятно и експертно държавно управление, което да се поддържа от партиите. Мълчанието на първите две сили след изборите е несъответстващо. Най-малкото техните гласоподаватели чакат някаква оценка и разбор на изборните резултати. Време е да чуем от политическите водачи какво считат да вършат, тъй като другояче остава чувството, че се прави нещо подмолно. Всяка една партия би трябвало да има тактика по какъв начин ще действа след изборите ", безапелационен бе той, написа novini.bg. 

" Резултатите на изборите може да дадат кураж на Политическа партия - Демократична България за локалните избори. Най-реалистично наподобява да бъде извоювана София, само че въпреки всичко обстановката при тях наподобява комплицирана, тъй като те се бяха подготвили за победа на парламентарните избори. Българска социалистическа партия продължава да има доста съществени проблеми и ерозира електорално. съгласно мен тези проблеми ще продължат да се задълбочават. Видеонаблюдението на броенето на бюлетини беше безусловно безсмислено. Този въпрос би трябвало да се реши един път вечно. Не може всеки парламент да трансформира Изборния кодекс. Видя се, че 60% от жителите гласоподаваха с машини и тезата, че хартиената бюлетина ще вдигне изборната интензивност не устоя ", разяснява доцент Любенов. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР